Επιστημονική ομάδα

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ 

 

Η Τριανταφυλλιά Ηλιοπούλου είναι κάτοχος διδακτορικού καιμεταπτυχιακού στην Εγκληματολογία και πτυχίου Κοινωνικής Εργασίας.Συνεχίζει την ενασχόλησή τηςμε την έρευναμέσω της διεξαγωγήςμεταδιδακτορικής έρευναςμε επίκεντρο το διαδικτυακό έγκλημα και έχει συμμετάσχει με υποτροφία σε ερευνητικό πρόγραμμα.Ως Κοινωνική Λειτουργός έχει εργαστεί στην Ελληνική Αστυνομία,Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής,Μ.Κ.Ο.και σε Σύλλογο Καρκινοπαθών.Στο παρόν εργάζεται στη Σχολή Καλών Τεχνών παρέχοντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε φοιτητές.Τα τελευταία έτη διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Τέλος,έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση της στη Φαινομενολογική&Υπαρξιακή Ανάλυση&Ψυχοθεραπεία και εργάζεται ιδιωτικά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΑ ΒΟΥΤΙΕΡΟΥ 


Ψυχολόγος. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Έχει ειδικευτεί στη Δικαστική Συμβουλευτική με Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική και Συστημική Προσέγγιση, σε διετές πρόγραμμα ειδίκευσης από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης «Περί Ψυχής». Παράλληλα, το Μεταπτυχιακό της, Master Degree in Psychological Science and Techniques στο Guglielmo Marconi University, ειδικεύεται σε μεθοδολογίες συμβουλευτικής ατομικά, σε ζευγάρια, γονείς, οργανώσεις και κοινότητες καθώς και σε μεθοδολογίες παρέμβασης, υποστήριξης, ενδυνάμωσης και κατάρτισης σε ομάδες και ιδρύματα που προωθούν την παιδική προστασία και ψυχική υγεία. Έχει εκπαιδευτεί στο Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην «Ειδική αγωγή και Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Αιγαίου & στο Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Σύγχρονα Θέματα Παιδοψυχιατρικής» στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ». Τέλος, έχει εξειδικευτεί στο Art Therapy για παιδιά και εφήβους- μέθοδος Vera Vasarhelyi & Παιδικό Ιχνογράφημα.
Η πρακτική και εθελοντική της εργασία αφορά καταστήματα κράτησης και θεραπευτικά Ινστιτούτα για παιδιά.

Στην Πύλη Ελευθερίας δραστηριοποιήθηκε ως ψυχολόγος-εθελόντρια το 2013, σε ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα παρέμβασης εντός του πλαισίου των ελληνικών φυλακών.
Από το 2017 έως σήμερα εργάζεται ως Ψυχολόγος στην οργάνωσή μας, συνεχίζοντας και διευρύνοντας τα ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα παρέμβασης εντός των φυλακών ενώ ταυτόχρονα υλοποιεί ομαδικές και ατομικές συνεδρίες Συμβουλευτικής με το οικείο περιβάλλον των κρατουμένων, τόσο ενηλίκων όσο και παιδιών και εφήβων.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΑΓΡΙΟΓΙΑΝΝΗ 

 

είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές σπουδές της (MSc) στην «Εγκληματολογία» στο τμήμα Κοινωνιολογίας. Έχει ειδικευτεί στην «Συμβουλευτική» σε ετήσιο Σεμινάριο του Παντείου Πανεπιστημίου, στη Δικαστική Συμβουλευτική σε διετές πρόγραμμα ειδίκευσης από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης «Περί Ψυχής», στην Δικαστική Ψυχολογία σε μονοετές εξ αποστάσεως πρόγραμμα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην «Κλινική Ψυχοπαθολογία» σε μονοετές εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει την κλινική Εκπαίδευσή της στην Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων βάσει του Γνωσιακού-Συμπεριφορικού Μοντέλου στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Στην Πύλη Ελευθερίας δραστηριοποιήθηκε ως ψυχολόγος-εθελόντρια το 2012, σε ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα παρέμβασης εντός του πλαισίου των ελληνικών φυλακών. Από το 2017 έως σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος στην οργάνωσή μας, συνεχίζοντας και διευρύνοντας τα προγράμματα εντός των φυλακών, αλλά και υποστηρίζοντας ομαδικές και ατομικές συνεδρίες Συμβουλευτικής με το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον κρατουμένων στα γραφεία της οργάνωσης.