ΝΕΑ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα 25/08/2017

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της «Πύλης Ελευθερίας», προγραμματίζεται από φέτος η εφαρμογή ομαδικών προγραμμάτων ψυχοθεραπείας (ΓΣΘ) σε οικείο περιβάλλον κρατουμένων και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το κόστος κάθε συνεδρίας θα είναι δωρεάν.

Αναλυτικότερα, η «Πύλη Ελευθερίας» προσφέρει τα παρακάτω προγράμματα:

1. Ομαδικό πρόγραμμα καταπολέμησης της Κατάθλιψης.

2. Ομαδικό πρόγραμμα για τη διαχείριση του Κοινωνικού Άγχους και την εκπαίδευση στη Διεκδικητικότητα.

3. Ομαδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της Γενικευμένης Αγχώδης Διαταραχής με ή χωρίς Κρίσεις Πανικού. 

 Αθήνα 25/07/2017

Σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 3ος κύκλος της ομαδικής παρέμβασης "Συζήτηση Ηθικών Διλημμάτων" διάρκειας 15 εβδομαδιαίων συναντήσεων που υλοποιήθηκε στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Αυλώνα. Ευχαριστούμε τις εθελόντριες ψυχολόγους Ναταλία Κουταλή και Κωνσταντίνα Βουτιέρου, οι οποίες υλοποιήσαν τη ψυχοεκπαιδευτική παρέμβαση, την Ελένη Ζαμπετάκη για την εποπτεία που παρείχε στους ψυχολόγους, την Άννα-Μαρία Αντωνοπούλου για την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος, καθώς και, το επιστημονικο προσωπικό του καταστήματος για την άψογη συνεργασία. 

Αθήνα 20/07/2017

Ευχαριστούμε θερμά τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Δεσμός» ο οποίος μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους» χρηματοδοτεί τον ψυχολόγο Χρήστο Σκιαδόπουλο προκειμένου να υλοποιήσει έργο που σκοπό έχει την ψυχολογική υποστήριξη κρατουμένων και των οικογενειών τους, που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με το στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό, καθώς και, κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, που αντιμετωπίζουν έντονες στρεσογόνες καταστάσεις που ενδεχομένως τους οδηγούν σε κατάθλιψη.

 

Αθήνα 07/06/2017

 Η Πύλη Ελευθερίας σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Καταστήματος θα υλοποιήσει στο "Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων" στον Αυλώνα πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού στους καταρτιζομένους του Ι.Ε.Κ. Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής και της Σχολής Τεχνιτών Αλουμινίου, Η δράση θα ξεκινήσει την Τρίτη 13/06.