ΠΡΟΦΙΛ

Η «Πύλη Ελευθερίας» ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό τη καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού. Παρέχουμε ψυχοκοινωνική στήριξη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

 
Ειδικότερα υλοποιούμε:
 
• προγράμματα που αφορούν τους έγκλειστους κρατούμενους, αποφυλακισμένους και το οικείο περιβάλλον τους 
 
• πρόγραμμα υποστήριξης παιδιών κρατουμένων. Το πρόγραμμα των παιδιών των κρατουμένων γονέων, έχει σχεδιαστεί με πρωταρχικούς στόχους να προσφέρει ψυχοκοινωνική στήριξη στα παιδιά των κρατουμένων καθώς και να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η κράτηση. Απώτερος στόχος του προγράμματος η μερικώς έως και πλήρης ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική αποκατάσταση και η παρέμβαση σε επίπεδο πρόληψης
 
• ομαδικές ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις με σκοπό τη καταπολέμηση διαταραχών διάθεσης. Συγκεκριμένα έχουν υλοποιηθεί ομαδικά προγράμματα καταπολέμησης της Κατάθλιψης, ομαδικά προγράμματα για τη διαχείριση του Κοινωνικού Άγχους και την εκπαίδευση στη Διεκδικητικότητα και ομαδικά προγράμματα για την αντιμετώπιση της Γενικευμένης Αγχώδης Διαταραχής με ή χωρίς Κρίσεις Πανικού. 
 
• ατομική συμβουλευτική σε άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες καθώς και νομική /επαγγελματική συμβουλευτική στις ομάδες στόχου.
 
 

ERASMUS PLUS

Erasmus Plus - CHANCE - Changing Lives by Community Engagement 

Εγκρίθηκε το έργο με τίτλο "CHANCE - Changing live by community engagement" στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε Erasmus+ για τον τομέα Νεολαίας. Αφορά ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα εναλλακτικών μέτρων έκτισης ποινής ανηλίκων και νέων και την κοινωφελή εργασία. Συμμετέχουμε 9 οργανώσεις συνολικά Ελλάδα,  Φινλανδία, Ιταλία, Ισπανία. Ρουμανία. Βουλγαρία. Εταίρος  είναι  και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Erasmus Plus - Re[enter]

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα  με τίτλο RE[ENTER] στην κατηγορία της εκπαίδευσης ενηλίκων ERASMUS + και είμαστε ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος. Συμμετέχουμε 9 οργανώσεις συνολικά από Ελλάδα,  Φινλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο και Ρουμανία. Το πρόγραμμα αφορά ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα εκπαίδευσης εργαζόμενων και εθελοντών που εργάζονται σε καταστήματα κράτησης και σε θέματα που αφορά την ένταξη των αποφυλακισμένων στην αγορά εργασίας .

Erasmus Plus - Spirits 

Συμμετέχουμε ως εταίρος στο project με τίτλο "SPIRITS" (Skills Improvement of Prison Inmates through Sport education) που κατατέθηκε από την ιταλική όργάνωση UISP (KA2 Erasmus+) .  5 οργανώσεις από 4 χώρες Ιταλία, Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία (2 UISP commettees - Alessandria and Cirie, Kurazh, FSFCA, Suceava Sport for all, Freedom Gate Greece)

ΔΩΡΕΑ

Η "Πύλη Ελευθερίας"   έχει ανάγκη την δική σας  στήριξη  για να  μπορεί να υλοποιεί τα προγράμματα της. Μπορείτε να κάνετε την δωρεά σας είτε με την μορφή ετήσιας συνδρομής ( 25 ευρώ ετησίως & 5 ευρω για τους φοιτητές και ανέργους) είτε με κατάθεση στο κάτωθι λογαριασμό:

 

Εθελοντισμός

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Προκειμένου να λειτουργήσουν τα προγράμματα μας καλούμε εθελοντές που  έχουν τη διάθεση να στηρίξουν το όραμα μας και να συνδράμουν στην υλοποίηση τους
Ειδικότερα:
Ψυχολόγοι – παιδοψυχολόγοι
Κοινωνικοί λειτουργοί
Κοινωνιολόγοι
Εγκληματολόγοι
Εκπαιδευτικοί – παιδαγωγοί
Άτομα που ασχολούνται με τέχνες, Art Therapists