Επιστημονική ομάδα

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

Η Ηλιοπούλου Τριανταφυλλιά σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών, απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην "Εγκληματολογία & Ποινικό Δίκαιο" στο Loughborough University της Αγγλίας και ολοκλήρωσε το Διδακτορικό της  με θέμα την "εξωοικογενειακή σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος ανηλίκων" στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η έρευνα της διατριβή της διεξήχθη σε σωφρονιστικό κατάστημα και περιελάμβανε διεξαγωγή ημιδομημένων συνεντεύξεων με δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων. Η εμπειρία της ως Κοινωνική Λειτουργός περιλαμβάνει συνεργασίες όπως με την Ελληνική Αστυνομία, Ιατροπαιδαγωγικά κέντρα, Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής, Μ.Κ.Ο., σχολεία, καθώς, και τον Ο.Κ.Α.Ν.Α. όπου εργάστηκε ως ερευνήτρια – αξιολογήτρια του προγράμματος "Εκπαίδευσης Αστυνομικών σε θέματα Εξαρτήσεων". Εργάστηκε στους Γιατρούς του Κόσμου ως κοινωνική λειτουργός, ενώ, παράλληλα διατηρεί και το Κέντρο "Περί Ψυχής" στο οποίο εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια - ψυχαναλύτρια και ως εισηγήτρια επιμορφωτικών σεμιναρίων Εγκληματολογίας. Ταυτόχρονα ασχολείται με τον τομέα της εκπαίδευσης, διδάσκοντας σε Πανεπιστήμια ως προσκεκλημένη ειδήμων ενώ και η ίδια μετεκπαιδεύεται στη Φαινομενολογική και Υπαρξιακή Ανάλυση και Ψυχοθεραπεία (Daseinanalysis).

Τέλος, η εθελοντική της δράση περιλαμβάνει τη συνεργασία της με την "Πύλη Ελευθερίας" όπου διατηρεί τον εποπτικό ρόλο των προγραμμάτων και συνδράμει και στο σχεδιασμό των προγραμμάτων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Ο Σκιαδόπουλος Χρήστος είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του «Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών» και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Ειδικεύεται στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία ενηλίκων, παιδιών και εφήβων στην «Εταιρία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών». Έχει εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο «Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών» και στις Διαταραχές Άγχους σε παιδιά και εφήβους στο «Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών». Έκανε την πρακτική του άσκηση στο Α΄ Οικοτροφείο Αττικής της «Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας» και στη συνέχεια εργάστηκε εθελοντικά στο  «Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών», στην Υπηρεσία Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Συμβουλευτικό Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων. Συνεχίζει την κλινική του άσκηση στο «Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς» αναλαμβάνοντας ατομικά περιστατικά.

Στην «Πύλη Ελευθερίας» ξεκίνησε την εθελοντική του δράση το 2014, όπου και ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση ψυχοκοινωνικών ομάδων σε εφηβικό πληθυσμό. Από το 2017, εργάζεται ως υπεύθυνος προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης κοινωνικά ευπαθών ομάδων, μέσω, ομαδικών παρεμβάσεων ψυχοθεραπευτικού χαρακτήρα.